SINGGAH DULU.....

Followers

cinta bertasbih

About Me

My photo
Nama diberi ialah Nor Madihah Binti Ali. Negeri kelahiran ialah Terengganu Darul Iman.Pendidikan awal ialah di SKS Geliga, kemudian SMK Geliga, Sek. Men. Sains Kuala Terengganu, Kolej Matrikulasi Kedah dan hingga kini, di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). Program yang diambil ialah Pendidikan Sains (KIMIA) di bawah Fakulti Sains dan Teknologi.

Thursday, October 15, 2009

Perancangan kerjaya


Sebelum kaki melangkah ke UPSI, hati ini sering keliru tentang kerjaya pada masa akan datang. kadang-kadang terasa diri ini ingin menjadi seorang doktor, engineer dan sebagainya. Namun, satelah tibanya di UPSI semuanya telah berubah.

Sejak pertama kali menjejakkan kaki di UPSI, saya telah bertekad dengan satu harapan yang menggunung tinggi. saya akan tanamkan perasaan minat dan sayang saya kepada profesion keguruan memandangkan saya akan bergelar sebagai seorang GURU pada masa hadapan. Bagi saya, kerjaya seorang guru bukanlah semudah seperti yang disangkakan. Kerjaya ini memerlukan pengorbanan yang tinggi dan sikap yang profesional dalam mendidik dan mencorak generasi akan datang.

Celik Insan Kerana Guru Unggul itulah ungkapan yang sering dikatakan sebagai seorang C.I.K.G.U.. Memandangkan kerjaya sebagai seorang guru adalah kerjaya yang mulia terutamanya dalam mendidik anak bangsa, saya akan berusaha untuk menjadi seorang guru yang cemerlang serta mampu melahirkan anak bangsa yang gemilang di mata masyarakat baik dari segi budinya mahupun akademiknya pada masa akan datang.

0 comments:

Post a Comment

H1N1

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©